[nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

  • From: "aromanelli@ep" < >
  • To:
  • Subject: [nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)
  • Date: Fri, 09 Nov 2012 21:40:38 -0500

Ah, ok, apologies.  Didn't realize you were talking about the IDE 
environment, vs. the app being debugged. 


Edson Richter wrote:
> Em 09/11/2012 16:07, aromanelli@ep escreveu:
> 
> > No, I meant, debugging a Swing app in Eclipse works fine, debugging the 
> > exact same Swing app in NetBeans has problems.
> > 
> 
> Yes, I understood your point. I mean that the graphical display of 
> debugger would not depend on Swing - that's probably affecting visual 
> debugging.
> I've just tried command line debugging, and it works fine as well.
> 
> Edson
> 
> > 
> > It seems like, for whatever reason, Eclipse runs apps in debug mode 
> > differently than NetBeans.
> > 
> > 
> > Edson Richter wrote:
> > 
> > > Em 08/11/2012 19:47, aromanelli@ep escreveu:
> > > 
> > > 
> > > > Thanks for replying.
> > > > 
> > > > Any thoughts why I don't have this issue with Eclipse, but do with 
> > > > NetBeans (and it seems others with IntelliJ), using the same JDK?
> > > > 
> > > > 
> > > It would be related to Swing. Eclipse is the only one that uses SWT,
> > > that runs on a completely different event model.
> > > 
> > > Regards,
> > > 
> > > Edson
> > > 
> > > 
> > > 
> > > > I tried the latest NetBeans beta 7.3, and it still hangs on that same 
> > > > line, but I also get NetBeans Exception Reporter complaining about 
> > > > "IllegalArgumentException: Invalid JNI signature character ';'" 
> > > > (issue 171638). According to the report, its a JDI bug and not a bug 
> > > > with NetBeans. /shrug
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > Edson Richter wrote:
> > > > 
> > > > 
> > > > > Em 01/11/2012 19:01, aromanelli@ep escreveu:
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > 
> > > > > > Trying to run our business app in debug mode, but it silently 
> > > > > > hangs on a call to 
> > > > > > java.lang.reflect.Constructor.getDeclaredConstructors0(boolean).  
> > > > > > Running the same app in normal/run mode works fine.  While it is 
> > > > > > in a 'hung' state, there's very minimal CPU, and leaving the app 
> > > > > > to run for two hours (long lunch), it does not time out in any 
> > > > > > way.
> > > > > > 
> > > > > > While the app is in this 'hung' state, I try to connect to it via 
> > > > > > Java VisualVM, and that hangs indefinitely on "Opening 
> > > > > > com.my.app.Main".  No luck trying JConsole either, it hangs as 
> > > > > > well.
> > > > > > 
> > > > > > Trying to Google my way out of this, I see that other IDE's like 
> > > > > > IntelliJ had (have?) the same problem 
> > > > > > (http://devnet.jetbrains.net/thread/290841), but no resolution is 
> > > > > > mentioned.
> > > > > > 
> > > > > > Posts suggest is a Spring plug-in issue.  Looking at the stack 
> > > > > > trace it seems like there's a lock condition going on, but as I 
> > > > > > mentioned, I could not determine that because I was unable to run 
> > > > > > VisualVM.
> > > > > > 
> > > > > > Anyone have any ideas on how I could proceed?  If I can't resolve 
> > > > > > this issue, I'll have to go back to Eclipse (the debug there 
> > > > > > works fine for some reason).
> > > > > > 
> > > > > > I'll attach a jpeg of the stack trace, showing locks.
> > > > > > 
> > > > > > Thanks in advance for any info/advice.
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > Attachments:
> > > > > > http://forums.netbeans.org//files/netbeans_721_debug_hanging_on_getdeclaredconstructors0boolean_call_censored_162.jpg
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > > 
> > > > > I believe it is a debugger error - reflection is not something 
> > > > > really
> > > > > easy to use.
> > > > > You can file a bug against Java platform you are using.
> > > > > Also, you can give a try with IBM or JRockict virtual machines, may 
> > > > > be
> > > > > they are not buggy.
> > > > > As workaround, you can set the breakpoint after the call that is 
> > > > > hanging.
> > > > > 
> > > > > Regards,
> > > > > 
> > > > > Edson
> > > > > 
> > > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > > 
> > > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> 







[nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

aromanelli@ep 11/01/2012

[nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

aromanelli@ep 11/08/2012

[nbusers] Re: NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

Edson Richter 11/08/2012

[nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

aromanelli@ep 11/08/2012

[nbusers] Re: NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

Edson Richter 11/08/2012

[nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

aromanelli@ep 11/09/2012

[nbusers] Re: NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

Edson Richter 11/09/2012

[nbusers] NetBeans 7.2.1 Debug Mode hangs on call to getDeclaredConstructors0(boolean)

aromanelli@ep 11/10/2012

Project Features

About this Project

www was started in November 2009, is owned by jpirek, and has 21 members.
By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use (revision 20131025.e7cbc9d). © 2013, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo
 
 
Close
loading
Please Confirm
Close