[mobility] Wireless toolkit emulator stopped working

  • From: "henazea" < >
  • To:
  • Subject: [mobility] Wireless toolkit emulator stopped working
  • Date: Mon, 30 Apr 2012 07:29:46 +0000

Petr,I seem to have the same problem and I couldn't get what u meant  by "Try 
to run the emulator just by 
typing ./emulator -version, you should see some normal output."

I have reinstalled my java like 2 times already..I still get errors!!

Please help!!

I'd be really appreciate that!!!

 


Petr Suchomel wrote:
> Check you java installation first. Try to run the emulator just by 
> typing ./emulator -version, you should see some normal output.
> --Petr
> 
> On 10/18/2010 12:53 PM, rdlugosz wrote:
> 
> > I have the problem with starting the wireless toolkit emulator under 
> > NetBeans 6.8. After the installation of the Sun Java Wireless Toolkit 
> > 2.5.2_01 for CLDC everything worked ok for a weak. I was able to compile 
> > and test different projects (midlets). Yesterday something happened. I 
> > performed the update of my Ubuntu and  after that the emulator is no 
> > longer working. Maybe it is not the reason of the problem, but I am not 
> > sure. I am receiving the message as below (the jar file is being created 
> > in the dist directory, but emulator does not start anymore. To be sure 
> > that the problem is not related to the code itself I create a simple 
> > Hello World midlet, which previously worked ok.
> > 
> > It looks like the problem is with the emulator, as other Java projects 
> > (applets and others) work fine.
> > 
> > Does anybody has an explanation of this problem? I was exploring 
> > different forums, but without the positive result.
> > 
> > â€
> > Building jar: 
> > /home/rafal/NetBeansProjects/MobileApplication1/dist/MobileApplication1.jar
> > nsicom-create-manifest:
> > do-jar-no-manifest:
> > update-jad:
> > Updating application descriptor: 
> > /home/rafal/NetBeansProjects/MobileApplication1/dist/MobileApplication1.jad
> > Generated 
> > "/home/rafal/NetBeansProjects/MobileApplication1/dist/MobileApplication1.jar"
> >  is 2068 bytes.
> > 
> > ....
> > 
> > Starting emulator in execution mode
> > Exception in thread â€œmain” java.lang.NoClassDefFoundError: 
> > com/sun/kvem/environment/EmulatorWrapper
> > Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: 
> > com.sun.kvem.environment.EmulatorWrapper
> > at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:217)
> > at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> > at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
> > at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:321)
> > at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:294)
> > at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:266)
> > Could not find the main class: com.sun.kvem.environment.EmulatorWrapper. 
> > Program will exit.
> > /home/rafal/NetBeansProjects/MobileApplication4/nbproject/build-impl.xml:889:
> >  Execution failed with error code 1.
> > BUILD FAILED (total time: 1 second)
> > "
> > 
> > 
> > 
> > 
> 







[mobility] Wireless toolkit emulator stopped working

henazea 04/30/2012

Project Features

About this Project

Mobility was started in November 2009, is owned by dstrupl, and has 37 members.
By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use (revision 20131025.e7cbc9d). © 2013, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo
 
 
Close
loading
Please Confirm
Close