Välkommen till NetBeans och www.netbeans.org

Hej och välkommen till NetBeans, ett Java IDE baserat på öppen källkod.

Vad är NetBeans?

NetBeans är ett framgångsrikt projekt baserat på öppen källkod med en stor användarkrets, ett växande community och nära 100 partners världen runt. Det öppna källkodsprojektet NetBeans grundades av Sun Microsystems i juni 2000, och Sun Microsystems är fortfarande projektets huvudsponsor.

Idag finns två produkter: NetBeans IDE och NetBeans Platform.

NetBeans IDE'n är en utvecklingsmiljö - ett verktyg för programmerare för att skriva, kompilera, och debugga program. Det är skrivet i Java - men kan stödja alla programmeringsspråk. Det finns även ett stort antal moduler för att utöka funktionerna i NetBeans IDE. NetBeans IDE är en fri produkt som kan användas helt utan begränsningar.

Också tillgänglig är NetBeans Platformen; en modulär och utbyggbar grund för att bygga stora skrivbordsapplikationer. Oberoende partners tillhandahåller plug-ins som enkelt kan integreras med Platformen, och som även kan användas för att utveckla egna verktyg och lösningar.

Båda produkterna är öppen källkod, och gratis att använda för såväl kommersiella som icke-komersiella syften. Källkoden finns tillgänglig under Common Development and Distribution License (CDDL).

Vad är netbeans.org?

netbeans.org är hem för Open Source sammanslutningen som är dedikerad till att bygga en världsledande utvecklingsmiljö. netbeans.org låter användare från över 160 få tillgång till de resurser och personer som omger NetBeans. Här kan du ladda ner den senaste versionen av NtBeans, läsa dokumentation, bygga upp dina Javakunskaper, följa nyheter, gå med i en mailinglista, bidra med kod, lära känna projektets medlemmar, knyta kontakter och mycket annat.

Bli medlem i NetBeans-sammanslutningen

Bli en del av NetBeans-teamet och hjälp till att göra NetBeans ännu bättre. Genom att registrera dig hjälper du direkt till att göra NetBeans mer framgångsrikt, och i gengäld kommer vi att hålla dig informerad om de senaste nyheterna från NetBeans-projektet. Använd registreringsfältet högst upp till höger på denna sida - välj ett användarnamn och gå med!

Håll dig informerad

NetBeans erbjuder en uppsjö e-post listor för att tillfredsställa dina intressen, och för att göra kommunikation mellan NetBeans-användare enkel. Se NetBeans e-postlistsida (https://netbeans.org/community/lists/index.html) för mer information om e-postlistorna.

Snabblänkar :

  • NetBeans vecko- och månadsnyhetsbrev : på nbannounce (mer info)

  • Prata med andra NB-användare, utbyt tips och tricks : på nbusers (mer info)

Ladda ner NetBeans!

Ladda ner den senaste versionen av NetBeans IDE.

Join netbeans.org!


Gå med i NetBeans-projektet och bli en del av sammanslutningen som bygger en världsledande utvecklingsmiljö.

Join the NetBeans Project

 

Ladda ner

Get Involved!

NetBeans är ett Open Source projekt där din insats och hjälp uppskattas! Det finns många sätt att bidraga: svara på frågor på epostlistorna, översett IDE'n eller webbsidan till ditt språk, häjlp till med testningen, och sist men inte minst... bidrag med kod som gör IDE'n bättre!