Bine aţi venit la NetBeans şi www.netbeans.org

Salut şi bine aţi venit la reşedinţa NetBeans, Open Source Java IDE.

Ce este NetBeans?

NetBeans este un proiect open-source, cu o bază de utilizatori foarte mare, o comunitate în creştere şi peste 100 de parteneri (în creştere!) din toată lumea. Sun Microsystems a fondat proiectul open source NetBeans în iunie 2000 şi continuă să fie principalul sponsor al proiectului.

Astăzi există două produse: NetBeans IDE şi platforma NetBeans.

NetBeans IDE este un mediu de dezvoltare - un instrument pentru programatori, pentru scrierea, compilarea, testarea, depanarea, proiectarea şi instalarea programelor. Este scris în Java - dar poate accepta orice limbaj de programare. De asemenea, există un număr imens de module pentru extinderea NetBeans IDE. NetBeans IDE este un produs gratuit, fără restricţii legate de modul de utilizare.

De asemenea, este disponibilă Platforma NetBeans; o bază modulară şi extensibilă, utilizată drept conector software pentru crearea aplicaţiilor desktop puternice. Partenerii ISV oferă Plugin-uri cu valoare adăugată, care se integrează uşor în platformă şi care pot fi utilizate, de asemenea, la dezvoltarea propriilor instrumente şi soluţii.

Ambele produse sunt open-source şi gratuite pentru uz comercial şi necomercial. Codul sursă este disponibil pentru reutilizare, conform Common Development and Distribution License (CDDL - Licenţa de distribuţie şi dezvoltare comună).

Ce este netbeans.org?

netbeans.org este reşedinţa comunităţii NetBeans open-source - persoane care sunt dedicate generării unui IDE de nivel mondial. netbeans.org permite utilizatorilor din peste 160 de ţări să fie conectaţi la resursele şi la persoanele din jurul NetBeans. De aici puteţi să descărcaţi cele mai recente versiuni ale NetBeans, să vizualizaţi documentaţia de asistenţă online, să vă sporiţi cunoştinţele personale Java, să aflaţi ştirile, să vă înscrieţi la o listă de corespondenţă, să contribuiţi cu cod, să aflaţi despre persoanele implicate într-un proiect, să vă faceţi contacte şi multe altele.

Alăturaţi-vă comunităţii NetBeans

Deveniţi parte din echipa NetBeans şi ajutaţi ca NetBeans să devină şi mai bun. Înregistrându-vă, veţi contribui direct la succesul NetBeans şi, în schimb, vă vom ţine la curent cu cele mai recente ştiri despre proiectul NetBeans. Utilizaţi caseta de înregistrare din dreapta sus a acestei pagini - alegeţi-vă un nume de utilizator şi înscrieţi-vă!

Fiţi la curent

NetBeans oferă o varietate de liste de corespondenţă pentru a se acomoda nivelului dvs. de interes şi pentru a facilita comunicarea dintre utilizatorii NetBeans. Consultaţi pagina de liste de corespondenţă NetBeans de la https://netbeans.org/community/lists/index.html pentru a afla mai multe despre listele de corespondenţă NetBeans.

Legături rapide:

  • Anunţuri: Abonaţi-vă la
  • Buletine informative NetBeans: Abonaţi-vă la sau la
  • Vorbiţi cu alţi utilizatori NB, faceţi schimb de sfaturi şi sugestii: Abonaţi-vă la
  • Mai multe informaţii despre aceste liste de corespondenţă şi despre altele sunt disponibile aici.

Descărcaţi NetBeans!

Descărcaţi cea mai recentă versiune a NetBeans IDE.

Dacă sunteţi interesat de generarea unei aplicaţii bazate pe platforma NetBeans, tot ce aveţi nevoie pentru a începe generarea în platforma NetBeans este inclus în IDE, inclusiv platforma în sine şi instrumentele de dezvoltare a modulelor. Dacă aveţi deja IDE, nu trebuie să descărcaţi platforma separat.

Înscrieţi-vă în netbeans.org!

Înscrieţi-vă în proiectul NetBeans şi fiţi parte din comunitatea care generează un IDE de nivel mondial.

Join the NetBeans Project

 

Descărcări

 

Implicaţi-vă!

NetBeans este un proiect open-source la care participarea şi ajutorul dvs. sunt binevenite! Există multe moduri de a contribui: să ajutaţi prin a răspunde la întrebările utilizatorilor de pe lista de corespondenţă, să traduceţi conţinutul IDE sau al site-ului Web în limba dvs., să ne ajutaţi să testăm şi nu în ultimul rând... să contribuiţi cu cod pentru a face ca IDE să devină puternic!