Welkom bij NetBeans en www.netbeans.org

Hallo en welkom op de startpagina van NetBeans, de Open Source Java IDE.

Wat is NetBeans?

NetBeans is een succesvol Open Source-project met een zeer grote gebruikersbasis, een groeiende gemeenschap, en bijna 100 (nog steeds toenemend!) partners wereldwijd. Sun Microsystems richtte het NetBeans Open Source-Project op in juni 2000 en blijft nog steeds de hoofdsponsor van dit project.

Tegenwoordig bestaan de volgende twee producten: de NetBeans IDE en het NetBeans-Platform.

De NetBeans IDE is een ontwikkelingsomgeving - een hulpmiddel voor programmeurs om programma's te schrijven, compileren, debuggen en implementeren. Het is geschreven in Java, maar ondersteunt eender welke programmeertaal. Er is ook een groot aantal modules beschikbaar om de NetBeans IDE uit te breiden. De NetBeans IDE is een gratis product zonder gebruiksbeperkingen..

Ook beschikbaar is het NetBeans-Platform; een modulaire en uitbreidbare basis die dient als een software-ruggengraat voor de ontwikkeling van grote desktopapplicaties. ISV partners voorzien meerwaarde plugins die gemakkelijk integreren in het Platform en die ook kunnen gebruikt worden om hun eigen tools en oplossingen te ontwikkelen.

Beide producten zijn Open Source en vrij voor commercieel en niet-commercieel gebruik. De broncode is beschikbaar voor hergebruik onder de Common Development and Distribution License (CDDL).

Wat is netbeans.org?

Netbeans.org is de thuis van de NetBeans Open Source-gemeenschap die is toegewijd tot het maken van een wereldklasse-IDE. Netbeans.org laat gebruikers van meer dan 160 landen in de wereld toe om toegang te verkrijgen tot de resources en de mensen die betrokken zijn bij NetBeans. Hier kunt u de laatste versies van NetBeans downloaden, online supportdocumentatie bekijken, uw persoonlijke kennis van Java opbouwen, het nieuws volgen, deel uitmaken van een mailinglijst, uw code bijdragen, leren over het project waar mensen bij betrokken zijn, contacten leggen en nog veel meer.

Meedoen met de NetBeans Gemeenschap

Doe mee met het NetBeans-team en help om NetBeans zelfs beter te maken. Door te registreren draagt u rechtstreeks bij tot het success van NetBeans. In ruil houden wij u geïnformeerd over het laatste nieuws met betrekking tot het NetBeans-project. Gebruik het registratieformulier rechtsboven deze pagina - kies een gebruikersnaam en doe mee!

Geïnformeerd blijven

NetBeans stelt verschillende mailinglijsten ter beschikking, geschikt voor uw niveau van interesse en om de communicatie tussen de NetBeans gebruikers te vergemakkelijken. Bekijk de NetBeans mailinglijstpagina op https://netbeans.org/community/lists/index.html om meer te weten te komen over de NetBeans mailinglijsten.

Snelle Links :

  • Wekelijkse en maandelijkse NetBeans nieuwsbrieven : voor nbannounce (meer info)

  • Spreek met andere NB-gebruikers, wissel tips en trucs uit : voor nbusers (meer info)

Download NetBeans!

Download de laatste versie van de NetBeans IDE.

Doe mee met netbeans.org!

Doe mee met het NetBeans Project en maak deel uit van de gemeenschap die een wereldklasse IDE bouwt.

Join the NetBeans Project

 

Downloads

 

Word betrokken!

NetBeans is een open source project waar uw deelname en hulp welkom is! Er zijn zoveel manieren om bij te dragen: help met antwoorden op vragen van gebruikers in de mailing lijst, vertaal de IDE of webpagina"s in uw taal, help ons met testen, en tenslotte ... draag uw code bij "to make the IDE rock!"