A források


A NetBeans forráskód a CDDL (Common Development and Distribution License – közös fejlesztési és terjesztési licenc) alapján áll rendelkezésre.

A forráskód a Mercurial-adattárból érhető el. A NetBeans-fejlesztések a webhelyen található Mercurial-szerveren keresztül történnek, a fejlesztési javaslatok és döntések pedig a nyilvános levelezőlistákban találhatók.

A forrásokat különböző módon érheti el.

Ha buildet szeretne létrehozni forrásokból, tanulmányozza a létrehozás/telepítési oldalakat.

Pontosan mi áll itt rendelkezésre?


Elérheti a NetBeans IDE rendszer teljes forrásfáját és előzményeit. Általában egy „állandó” ág és egy „fejlesztési ág” áll rendelkezésére. A fejlesztési ágban történnek a folyamatos fejlesztések – ez attól függően tekinthető többé-kevésbé állandónak, hogy a kibocsátási ciklus mely szakaszában van.

A Mercurial-adattárban elhelyezett források fizikai felépítésével kapcsolatban olvassa el a Mercurial-ágak és -címkék dokumentumot.

Itt a teljes forrás elérhető? Van olyan összetevő, amelyet nem tartalmaz?


Vannak olyan összetevők, amelyek jogi szempontok miatt nem állhatnak itt rendelkezésre. A NetBeans IDE rendszer bizonyos részei harmadik fél által kibocsátott szoftverek, vagy olyan szoftverek, amelyek szerzői jogi védelem alatt állnak, és ez nem engedélyezi a források nyilvánosságra hozatalát.

Ilyen összetevők például az alábbiak:

  • Java fordítóprogram – A NetBeans rendszerben található Java elemző a Java nyelvű fordítóprogram (javac) környezetét alkotja. A javac források a GPL v2 licenc értelmében elérhetők az OpenJDK webhelyen. Az NB 5.x és korábbi verziói a javac fordítóprogram egy előző verzióját használják a sokkal szigorúbb Sun BCL licenc alapján.
  • XML-elemzők (Xerces, Crimson, Xalan, DOM, SAX, JAXP stb.) – Az IDE szoftver valamennyi területén XML-adatok elemzésére és kezelésére szolgálnak. http://java.sun.com/xml/
  • JavaHelp Runtime library 2.x – Az integrált fejlesztői környezet a JavaHelp segítségével jeleníti meg az online dokumentumokat. A külön bináris kódok terjesztéséhez a JavaHelp fejlesztés idejű könyvtárra is szükség lehet a keresési adatbázisok újrafelépítéséhez. http://java.sun.com/products/javahelp/index.html
  • Apache Ant 1.6.x – Java alapú buildeszköz, amelyen a NetBeans buildrendszere alapul. http://ant.apache.org/
  • JUnit 3.8.x – Tesztelési keretrendszer, amely modultesztek NetBeans rendszerben történő futtatására használható. http://www.junit.org/index.html
  • Tomcat 5.x.x – Beágyazott szervlet konténer Java Servlet és JSP fejlesztéséhez. http://jakarta.apache.org/tomcat/index.html
  • JSP Standard Tag Library (JSTL)http://java.sun.com/products/jsp/jstl/

A NetBeans egy adott verziója több vagy kevesebb nem CDDL-licenc alá tartozó külön fájlt tartalmazat. Kétséges esetekben kérdezze meg az nbdev lista felhasználóit.

Közreműködés


Tekintse meg a részvételről szóló oldalt.
Not logged in. Log in, Register