Lähteet


NetBeans-lähdekoodi on saatavilla kohteessa Common Development and Distribution License (CDDL).

Lähdekoodi on saatavilla Mercurial-varastosta. NetBeansin kehittäminen tapahtuu käyttämällä Mercurial-palvelinta tässä toimipisteessä. Kehitysehdotukset ja -päätökset tehdään julkisilla postituslistoilla.

Resurssit voi saada usealla eri tavalla.

Jos olet kiinnostunut lähteistä rakentamisesta, katso rakennus/asennus -sivut.

Mitä oikein on tarjolla?


Se, mitä täällä on tarjolla, ovat NetBeans IDE:n koko lähdepuu ja historia. Yleensä on olemassa "vakaa" haara ja "kehityshaara". Kehityshaarassa tapahtuu jatkuva kehitys. Se on enemmän tai vähemmän vakaa, riippuen siitä, missä vaiheessa julkaisuvaihetta ollaan.

Jos haluat nähdä kuvauksen lähteiden fyysisestä organisaatiosta Mercurial-varastossa, katso Mercurial-haarat ja -etiketit -asiakirja.

Onko tässä oleva lähde koko lähde? Onko olemassa mitään, mitä ei ole mainittu täällä?


On joitakin asioita, jotka eivät voi olla täällä laillisista syistä. NetBeans IDE:hen kuuluu muutamia osia, jotka ovat kolmansien osapuolien ohjelmistoja tai jotka ovat sellaisen käyttölisenssin alaisia, joka ei salli lähteiden julkistamista täällä.

Esimerkkejä ovat mm:

  • Java Compiler - NetBeansin Java-jäsennin on paketointi Java-kielen kääntäjän (javac) ympärillä. Javac-lähteet ovat saatavilla GPL v2 -käyttölisenssillä OpenJDK-sivustolta. NB 5.x:ssä ja sitä aikaisemmissa versioissa käytetään javac-kääntäjän edellistä versiota, jonka Sun BCL -käyttöoikeus oli rajallisempi.
  • XML-jäsentimet (Xerces, Crimson, Xalan, DOM, SAX, JAXP...) - käytetään kaikkialla IDE:ssä XML-jäsennykseen ja -manipulointiin. http://java.sun.com/xml/
  • JavaHelp Runtime library 2.x - IDE:ssä käytetään JavaHelpiä verkkoasiakirjojen näyttämiseen. Ylimääräisten binaarien jakelu saattaa myös sisältää JavaHelpin kehitysajan kirjaston hakutietokantojen uudelleenrakentamista varten. http://java.sun.com/products/javahelp/index.html
  • Apache Ant 1.6.x - Java-pohjainen rakennustyökalu, josta NetBeans-rakennusjärjestelmä on riippuvainen. http://ant.apache.org/
  • JUnit 3.8.x - testauskehys, jota käytetään yksiköiden testaamiseen NetBeansissä. http://www.junit.org/index.html
  • Tomcat 5.x.x - upotettu servlet-säiliö Java Servletiä ja JSP-kehitystä varten. http://jakarta.apache.org/tomcat/index.html
  • JSP Standard Tag Library (JSTL) - http://java.sun.com/products/jsp/jstl/

Mihin tahansa NetBeans-versioon voi kuulua enemmän tai vähemmän ylimääräisiä tiedostoja, joilla ei ole CDDL-lisenssiä. Kysy nbdev-luettelosta, jos et ole varma.

Osallistuminen


Katso osallistuminen-sivu.
Not logged in. Log in, Register