Instruccions d'instal·lació de l'IDE NetBeans 6.8

Aquest document descriu com instal·lar l'IDE NetBeans 6.8 al vostre sistema. Per a informació quant als sistemes operatius i les configuracions de maquinari suportades de l'IDE, vegeu les Notes del llançament de l'IDE NetBeans 6.8. Per aprendre les noves característiques incloses en aquest llançament de l'IDE vegeu la pàgina Informació del llançament de l'IDE NetBeans 6.8.

Continguts

Programari necessari

Abans que instal·leu l'IDE, ha d'estar instal·lat el Kit de desenvolupament Java SE (JDK) 5.0 actualització 19 (versió 1.5.0_19) o el JDK 6 Actualització 14, o una versió més recent. Si no disposeu d'una instal·lació de JDK, no podeu continuar amb la instal·lació. Podeu descarregar l'última versió del JDK de http://java.sun.com/javase/downloads.

Per a les opcions de descàrrega de PHP, Ruby, i C/C++, podeu instal·lar el JRE enlloc del JDK. Tanmateix, si teniu plantejat utilitzar qualsevol de les característiques de Java, necessitareu descarregar el JDK.

principi

Opcions de descàrrega de l'instal·lador

En la pàgina de descàrrega de l'IDE NetBeans, podeu obtenir un o més instal·ladors, cadascun conté l'IDE base i eines addicionals.

Estan disponibles els següents instal·ladors:

 • Java. Proporciona eines pel desenvolupament d'aplicacions Java SE, Java EE i Java ME. Aquesta opció de descàrrega també inclou programari GlassFish v3 i Tomcat 6.0.20 d'Apache.
 • JavaFX. Proporciona suport pel desenvolupament d'aplicacions riques multi-plataforma JavaFX.
 • Java SE. Proporciona totes les característiques estàndards pel desenvolupament Java SE. També està inclòs el suport pel desenvolupament en la plataforma RCP de NetBeans.
 • Ruby. Proporciona eines pel desenvolupament Ruby i suporta Rails i JRuby. També conté GlassFish v3.
 • PHP. Proporciona eines pel desenvolupament PHP.
 • C/C++. Suporta el desenvolupament en llenguatges C, C++, Qt, Fortran i Assemblador.
 • Tot Aquesta és l'opció de descàrrega completa, la qual conté tots els entorns d'execució i packs disponibles pel IDE NetBeans.

principi

Personalització de la vostra instal·lació

Si descarregueu les opcions de descàrrega Java o "Tot", podeu seleccionar exactament quines eines i entorns d'execució a instal·lar. Cliqueu a Personalitzar a la pàgina de benvinguda de l'instal·lador i seleccioneu les característiques que voleu utilitzar. Per a més informació, vegeu Instal·lació del programari.

Si voleu afegir funcionalitats al vostre IDE NetBeans, utilitzeu el gestor de complements de NetBeans. Per exemple, assumint que heu iniciat la descàrrega i instal·lació del Pack de Ruby. Després decidiu que voleu provar la funcionalitat C/C++. Per a fer-ho, dirigiu-vos al gestor de complements de NetBeans des de l'IDE (seleccioneu Eines > Complements) i afegiu el pack C/C++ a la vostra instal·lació existent.

Hi han diverses notes importants quant a la instal·lació i configuració per a algunes de les característiques de l'IDE NetBeans.

 1. Tomcat 6.0.20 d'Apache està inclòs en les opcions de descàrrega "Java" i "Tot" no obstant aquest no s'instal·la per defecte des de qualsevol d'aquestes opcions. Per instal·lar Tomcat d'Apache des de la descàrrega Java o "Tot", executeu el instal·lador i seleccioneu Tomcat 6.0.20 d'Apache en el quadre de diàleg Instal·lació personalitzada.
 2. Pel desenvolupament C/C++ (aplicable a les descàrregues C/C++ i "Tot"), addicionalment necessiteu instal·lar els compiladors i les eines. Per a més informació, referiu-vos a Configuració de l'IDE NetBeans per a C/C++/Fortran.
 3. Per a Mac OS X, podeu personalitzar la instal·lació de l'IDE NetBeans des de les descàrregues Java, Ruby, i ''Tot''. La instal·lació de l'IDE des de les descàrregues JavaSE, PHP, i C/C++ no pot ser personalitzada.
 4. També podeu descarregar un fitxer zip independent de plataforma i executar el fitxer executable de l'IDE NetBeans. Denoteu que els entorns d'execució, com els servidors d'aplicació GlassFish i Tomcat d'Apache, únicament estan disponibles des dels instal·ladors específics de plataforma.

principi

Iniciant la descàrrega

 1. Aneu a la pàgina de descàrrega de l'IDE NetBeans
 2. En la part superior dreta de la pàgina, seleccioneu l'idioma i plataforma del llistat desplegable. També podeu triar de descarregar i utilitzar un fitxer zip independent de plataforma.
 3. Cliqueu al botó Descarregar per tal de descarregar l'opció que voleu instal·lar.
 4. Deseu el fitxer de l'instal·lador al vostre sistema.

principi

Instal·lació del programari

Seguiu les instruccions en aquesta secció per instal·lar l'IDE al vostre sistema. Aquestes instruccions d'instal·lació s'apliquen a totes les plataformes suportades. Per al llistat de plataformes suportades, vegeu les notes de la versió.

Microsoft Windows, Solaris OS i Linux

Instal·lar el programari

 1. Després que es finalitzi la descàrrega, executeu l'instal·lador.
  • Per a Windows, el fitxer executable de l'instal·lador té l'extensió .exe Clique dos cops al fitxer de l'instal·lador per a executa'l.
  • Per a plataformes Solaris i Linux, el fitxer de l'instal·lador té l'extensió .sh Per a aquestes plataformes, necessiteu que el fitxer de l'insta·lador sigui executable mitjançant la següent comanda: chmod +x <nom-fitxer-intal·lador>
 2. Per triar les eines i els entorns d'execució a instal·lar, realitzeu els següents passos en la pàgina de benvinguda de l'assistent d'instal·lació:
  1. Cliqueu a Personalitzar.
  2. En el quadre de diàleg de personalització de la instal·lació, feu les següents seleccions.
  3. Cliqueu a Acceptar.
 3. A la pàgina de benvinguda de l'assistent d'instal·lació, Cliqueu a Següent.
 4. A la pàgina d'acceptació dels acords dels termes de llicència, seleccioneu l'acceptació, i cliqueu a Següent.
 5. A la pàgina d'instal·lació de NetBeans, feu el següent:
  1. Accepteu el directori predeterminat d'instal·lació pel IDE NetBeans o bé especifiqueu un altre directori. Nota: El directori d'instal·lació ha d'estar buit, i el perfil del usuari que esteu utilitzant ha de tindre permisos de lectura/escriptura per aquest directori.
  2. Accepteu la instal·lació del JDK predeterminat per a utilitzar amb NetBeans, o bé seleccioneu una instal·lació diferent des del llistat desplegable. Si l'assistent d'instal·lació no va trobar cap instal·lació de JDK compatible per a utilitzar amb l'IDE NetBeans, el vostre JDK no està instal·lat a la localització predeterminada. En aquest cas, especifiqueu la ruta a un JDK instal·lat o cancel·leu la instal·lació actual, instal·leu la versió del JDK necessària, i reinicieu la instal·lació.
  3. Cliqueu a Següent.
 6. Si s'obre la pàgina d'instal·lació de GlassFish v3, accepteu el directori d'instal·lació predeterminat o bé especifiqueu una altra localització d'instal·lació.
 7. Si esteu instal·lant Tomcat d'Apache, en la seva pàgina d'instal·lació, accepteu el directori predeterminat d'instal·lació o bé especifiqueu una altra localització d'instal·lació.
 8. En la pàgina del resum, verifiqueu que el llistat de components a ser instal·lats siguin correctes i que tingueu l'espai adequat en el vostre sistema per a la instal·lació.
 9. Cliqueu a Instal·lar per a començar la instal·lació.
 10. Nota: Si us trobeu amb problemes durant la completació de la instal·lació, vegeu la Resolució de problemes per a descripcions i solucions suggerides per a incidències sense resoldre que poden afectar al procés d'instal·lació.

  Mac OS X

  Instal·lar programari

  1. Després que es finalitzi la descàrrega, executeu l'instal·lador. El fitxer d'instal·lació té l'extensió .dmg.
  2. Al panell que s'obre cliqueu a la icona del paquet. El paquet té l'extensió .mpkg. L'assistent d'instal·lació s'inicia.
  3. A la pàgina de benvinguda de l'assistent d'instal·lació, cliqueu a Continuar.
  4. Reviseu els acords de llicència i cliqueu a Continuar. Cliqueu Acceptar a la finestra emergent per a acceptar la llicència.
  5. A la pàgina de Selecció d'una destinació, seleccioneu la unitat i cliqueu a Continuar.
  6. Si heu descarregat el paquet Tot, Java o Ruby, podeu personalitzar la instal·lació. En l'últim panell de l'assistent d'instal·lació, premeu al botó Personalitzar de la part inferior esquerra del panell. Es mostra l'arbre de productes.
  7. Seleccioneu el producte que voleu instal·lar.
  8. Introduïu el nom i la contrasenya de l'administrador pel vostre sistema i cliqueu a Acceptar per a començar la instal·lació.

  Paquet independent de plataforma

  Executar el programari

  1. Després que es finalitzi la descàrrega del fitxer zip independent de plataforma, extraieu-ho a a qualsevol carpeta del vostre sistema.
  2. Executeu el fitxer executable localitzat al directori netbeans/bin.
  3. Accepteu l'acord de llicència. El IDE NetBeans s'inicia.

  Nota: Denoteu que els entorns d'execució, com el servidor d'aplicacions GlassFish i Tomcat d'Apache, estan únicament disponibles per a instal·ladors específics de plataforma.

  Nota: Si no es pot trobar la instal·lació del JDK compatible, potser haureu d'afegir manualment la ruta al directori de la instal·lació del JDK:

  1. Obriu el fitxer netbeans.conf localitzat a netbeans/etc en un editor de text.
  2. Introduïu la localització de la instal·lació del JDK compatible al valor de l'opció netbeans_jdkhome.
  3. Deseu el fitxer netbeans.conf i executeu el fitxer executable de netbeans/bin.

  principi

  Desinstal·lació del programari

  Microsoft Windows

  Si és necessari, podeu desinstal·lar l'IDE NetBeans, GlassFish v3, i Tomcat d'Apache mitjançant els següents procediments.

  Desinstal·lar l'IDE:

  1. Atureu l'IDE.
  2. Des del panell de control, Seleccioneu Afegir o Eliminar programes, Després seleccioneu l'IDE NetBeans 6.8 i cliqueu a Eliminar.

  Desinstal·lar GlassFish v3:

  1. Atureu l'IDE.
  2. Des del panell de control, seleccioneu Afegir o eliminar programes, després seleccioneu GlassFish v3 i cliqueu a Eliminar.

  Desinstal·lat Tomcat d'Apache:

  1. Atureu l'IDE.
  2. Des del panell de control, seleccioneu Afegir o eliminar programes, després seleccioneu Tomcat 6.0.20 d'Apache i cliqueu a Eliminar.

  Sistema Operatiu Solaris, Linux

  Si és necessari, podeu desinstal·lar l'IDE NetBeans, GlassFish v3, i Tomcat d'Apache mitjançant els següents procediments.

  Desinstal·lar l'IDE:

  1. Atureu l'IDE.
  2. En el directori d'instal·lació de l'IDE, executeu el fitxer uninstall.sh.
  3. Per desinstal·lar GlassFish/Tomcat juntament amb l'IDE, a la pàgina de resum assegureu-vos que estiguin llistades les versions correctes i marqueu les caselles apropiades.
  4. A la pàgina de resum, cliqueu a desinstal·lar.
  5. Després que es finalitzi la desinstal·lació, cliqueu a Finalitzar.

  Desinstal·lar GlassFish v3 :

  1. Atureu l'IDE.
  2. Localitzeu el directori d'instal·lació del servidor d'aplicacions.

   Nota: La localització predeterminada d'instal·lació és diferent depenent del tipus d'instal·lació i plataforma. La següent taula mostra el directori predeterminat d'instal·lació del servidor d'aplicacions en diverses plataformes.

   Plataforma Instal·lat com... Instal·lació de GlassFish v3
   Windows usuari amb permisos d'administració %ProgramFiles%\glassfish-v3
   Windows usuari %USERPROFILE%\glassfish-v3
   Sistema Operatiu Solaris root /opt/glassfish-v3
   Sistema Operatiu Solaris, Linux usuari ~/glassfish-v3
   Linux root /usr/local/glassfish-v3
  3. En el directori d'instal·lació del servidor d'aplicacions, executeu el fitxer uninstall.sh.
  4. A la pàgina de resum, cliqueu a desinstal·lar.
  5. Després que finalitzi la desinstal·lació, cliqueu a Finalitzar.

  Desinstal·lar Tomcat d'Apache:

  1. Atureu l'IDE.
  2. Localitzeu el directori d'instal·lació de Tomcat d'Apache i executeu el fitxer uninstall.sh.
  3. A la pàgina de resum, cliqueu a desinstal·lar.
  4. Després que finalitzi la desinstal·lació, cliqueu a Finalitzar.

  Mac OS X

  Desinstal·lar l'IDE i el servidor d'aplicacions:

  1. Atureu el programari.
  2. Arrossegueu les carpetes o fitxers del programa cap a la paperera. Denoteu que la localització predeterminada de l'IDE i el servidor d'aplicacions és /Applications/NetBeans/.

  Paquet independent de plataforma

  Per a desinstal·lar els fitxers de l'IDE, seguiu els passos descrits en la secció Neteja després d'una instal·lació incompleta d'aquest document.

  principi

  Actualització i coexistència de versions prèvies

  Els IDEs NetBeans 5.x, 6.0, 6.1, 6.5 i 6.7 poden coexistir en el mateix sistema amb l'IDE NetBeans 6.8. No teniu que desinstal·lar les versions prèvies en ordre d'instal·lar o executar l'IDE NetBeans 6.8.

  Si teniu instal·lats l'IDE NetBeans 5.x, 6.0, 6.1, 6.5 o 6.7 se us permetrà triar si voleu o no importar les preferències d'usuari des del directori d'usuari existent on executeu l'IDE NetBeans 6.8 per primer cop.

  principi

  Resolució de problemes

  Quant al directori de treball de l'instal·lador

  L'instal·lador emmagatzema dades quant a les sessions d'instal·lació en el directori de treball de l'instal·lador. Exemples d'aquestes dades són el llistat de components instal·lats al vostre sistema, missatges de registre d'instal·lació, i dades de registre.

  La localització predeterminada pel directori de treball de l'instal·lador és %USERPROFILE%\.nbi en Windows i ~/.nbi en altres plataformes. El sub-directori de registre conté els fitxers de registre de la instal·lació.

  Neteja després d'una instal·lació incompleta

  Després d'una instal·lació incompleta o insatisfactòria, potser haureu de netejar el vostre sistema d'instal·lacions prèvies.

  Per a Microsoft Windows, Solaris, i Linux:

  1. Elimineu el directori de treball de l'instal·lador.
  2. Elimineu els directoris d'instal·lació de l'IDE i del servidor d'aplicacions de GlassFish.
  3. En la plataforma Windows, elimineu totes les entrades al registre nbi* des de les següents claus de registre: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

  Per Mac OS X:

  • Arrossegueu les carpetes o fitxers de programa a la paperera.

  Deshabilitar alguns programes abans de la instal·lació

  És millor deshabilitar el talla focs, l'antivirus i les aplicacions de monitorització abans que inicieu la instal·lació. Algunes d'aquestes aplicacions poden impedir que els components de l'IDE siguin configurats correctament durant el procés d'instal·lació.

  Per exemple, Si teniu l'aplicació de monitorització de processos de Logitech (LVPrcSrv.exe) executant-se al vostre sistema, atureu-la abans de la instal·lació.

  principi

  Més informació  principi

Not logged in. Log in, Register