- banner -
Logo Download
 
 Kijk hier eens naar
Module Catalogus Catalogus van vrije en commerciele add-on modules beschikbaar voor jouw NetBeans IDE.
java.net Java community central waar NetBeans een federated lid is
Nieuw! NetBeans IDE 3.6 Beschikbaar voor download
Sun Java Studio Enterprise NetBeans gerelateerde resources

 
 Warme threads
nbusers
nb 4.0 Dev projects 38
Re: nb 4.0 Dev projects -- A plausible solution 30
Re: nb 4.0 Dev projects 23
Re: IDE/Tomcat communication 17
oracle 9i installation 17

 
 Meest Actieve Posters
Jesse Glick 113
Qingtian Wang 83
Peter Nabbefeld 39
Jaroslav Tulach 34
Milos Kleint 22

 
 Statistiek: Juli
IDE Downloads
Total: 1,504,290; +47,354
Platform Downloads
Total: 57,358; +4,396
Ingeschrevenen
Total: 85,418; +11,317
Berichten Gepost
+2,573
English Edition Spanish Edition Russian Edition  Editie 24
   
NetBeans Edge, Editie 24
 
De NetBeans Day en JavaOne 2004 zijn voorbij. Het verbaast me elk jaar weer hoe snel het komt en dan weer voorbij is. In deze editie van de NetBeans Edge bekijken we wat is gebeurd en wat is aangekondigd met betrekking tot NetBeans met een hoog niveau overview.

Voordat we beginnen, heb je de nieuwe NetBeans.org website al gezien? Het nieuwe design levert meer aansprekende kleuren en levert een nieuwe home page om ons divers publiek better te helpen. Dit is een van de vele verrassende veranderingen die er zijn. Let op voor meer.

NetBeans Day en JavaOne 2004.
In deze editie's editorial sectie zou ik graag mijn persoonlijke kijk geven op de gebeurtenissen in San Francisco. Meer developers, meer bedrijven en anderen die nog niet wisten van NetBeans worden wakker en zien dat het open source project genaamd NetBeans niet alleen een fantastische IDE levert maar dat het ook op weg is om een edge te geven met betrekking tot nieuwe technologieen en om aan te geven door een algemene consensus dat open source products toch zeker een geschikte oplossingen kunnen zijn.

Het NetBeans project (de meest volwassen open source IDE project on de markt) heeft een aantal niet faire hits moeten voortduren in de media het afgelopen jaar ondanks dat het sterkst gegroeid is het afgelopen jaar en het afgelopen industry awards heeft mogen ontvangen. Dit is een normaal fenomeen dat terug grijpt tot de middelbare school toen iederen het nieuwe meisje of jongen graag op de dansvloer wilde krijgen. We hebben allemaal de hype, intrigues en speculatie gezien in de media over software development tools. Dat verdwijnt nu weer.

Ontwikkelaars en bedrijven kijken nu weer naar de products zelf en maken hun software keuzen aan de hand van individuele noden in plaats van dat ze kiezen op grond van wat anderen vinden. Competitie in de markt is goed voor open source en goed voor users. Het probleem dat ik echter wel zie, is dat er wel veel NetBeans users zijn maar dat we stil zijn. NetBeans wordt overal gebruikt maar het wordt tijd dat we mensen luid laten weten dat we onderdeel zijn van het NetBeans team. Je kan dat doen bij Move the Needle!

Nadat ik gesproken heb met deelnemers aan NetBeans Day en JavaOne was ik verbaast over het aantal nieuwe producten in de markt die gebaseerd zijn op NetBeans. Je zal verbaasd zijn als we de artikelen daarover gaan uitrollen. Ontwikkelaars zijn blij met de voortgang die NetBeans blijft maken gebaseerd op grond van hun feedback. Je zal NetBeans producten gebouwd zien worden door developers voor developers die luisteren en wachten op je feedback.

NetBeans geeft de handschoen aan de competition om weg te rennen en de aankondigingen in deze editie zijn bijdragende factoren. Je kan helpen met het maken van veranderingen in het product en je kan helpen de Edge te veranderen door jouw verhaal te sturen naar .

 
   Robert Demmer
   
NetBeans 4.0 Getoond Op De NetBeans Day
 
NetBeans Editie 4.0 Bevat Performance Profiler en Refactoring Gebaseerd op Technology van het Jackpot Project.

SAN FRANCISCO - 2004 JavaOne(sm) Conference - Sun Microsystems, Inc., de maker en leidende advocaat van Java(tm) technology, heeft editie 4.0 van het NetBeans(tm) project aangekondigd. De NetBeans 4.0 IDE zal de mogelijk hebben om volledige Java 2 Platform Enterprise Editie (J2EE(tm)) applicaties te ontwikkelen, inclusief ondersteuning voor Enterprise JavaBeans(tm) (EJB(tm)) technology en Web services, zowel als mobile development support. Andere editie 4.0 highlights bevatten een nieuw Java technology performance profiler gebaseerd op patent-pending technology oorspronkelijk ontwikkeld bij Sun Labs en refactoring capabilities gebaseerd op Dr. James Gosling's Jackpot project.

Deze nieuwe capabilities representeren een contributie door Sun van ongeveer 350,000 regels code met een waarde van $14 millioen van de commerciele Sun(tm) Java(tm) Studio Standard integrated development environment (IDE) naar de het NetBeans open source project (www.netbeans.org).

Sun heeft deze aankondigingen gedaan op de inaugural NetBeans Software Day, een bijeenkomst van NetBeans ontwikkelaars en partners gehouden tegelijkertijd met de 2004 JavaOne Conference. De NetBeans Day had een feature keynote door Dr. James Gosling, chief technology officer voor de Developer Platforms Group bij Sun.

 
[volledige pers release]   
   
Het NetBeans Profiler Project
 
NetBeans Profiler is een project die de JFluid profiling technoglogy, die ontwikkeld is door Sun, integreert in de NetBeans IDE. Het doel van dit project is om een krachtige en flexibele profiling oplossing te leveren die goed geintegreerd is in de IDE workflow. Nu de grootte en complexiteit van Java applicaties groeit, is het houden van de performance op een vereist niveau moeilijker en moeilijker. Dat is waarom wij geloven dat profiling een stadaard onderdeel moet worden van de ontwikkelings werk cyclus. Om dat mogelijk te maken, zouden wij gemakkelijk te gebruiken profiling easy-to-use willen leveren die zo doorzichtelijk als mogelijk is - en de JFluid technology die we gebruiken, met dynamische bytecode instrumentatie als ker, levert dit uitstekend.
 
[meer informatie]   
   
NetBeans J2EE Features Release Plan
 
Het doel van dit project is om NetBeans verbeteren tot een universele tool voor het volledige J2EE 1.4 platform, inclusief support voor Enterprise JavaBeans (EJB) and Web Services. Deze nieuwe features zullen worden geintegreerd in het Ant-gebaseerde project systeem, dat geintroduceerd wordt in NetBeans 4.0. J2EE development zal nauw verbonden zijn met de bij-gebundelde Sun Java Application Server, en daarmee wordt het mogelijk om enterprise applications te runnen en te debuggen. Een Early Access release van J2EE support zal worden uitgeleverd kort na de release van NetBeans 4.0.

We geloven dat deze verbeteringen NetBeans tot een uitstekend en aanlokkelijke tool voor ontwikkeling van large scale Enterprise Applicaties zal maken.

 
[meer informatie]   
   
Nokia Kiest Het NetBeans Platform
 
Nokia levert een complete oplossing voor het managen van mobiele netwerken en end-user services, genaamd Nokia NetAct(TM), die gaat van control-room software voor 24/7/365 monitoring van het netwerk tot software voor grafische netwerk optimalizatie. Nokia NetActTM is uitgeleverd aan meer de 300 klanten over de gehele wereld.

Managen van een mobiel netwerk is een complex zaal waar end users hulp nodig hebben van een divers scala aan grafische tools. De integratie en naadloze samenwerking van de tools is een must. Met de introductie van het NetBeans platform als basis voor de tool development, hoopte Nokia hopes de network operator's efficiency te verbeteren in het uitvoeren van netwerk management taken op dezelfde manier als geintegreerde development environments (IDEs) de software development productiviteit verbeteren.

 
[complete artikel]   
- -
Not logged in. Log in, Register