- banner -
Logo Download
 
 Kijk hier eens naar
Module Catalogus Catalogus van vrije en commerciele add-on modules beschikbaar voor jouw NetBeans IDE.
java.net Java community central waar NetBeans een federated lid is
Nieuw! NetBeans IDE 3.6 Beschikbaar voor download
Sun Java Studio Portal NetBeans gerelateerde resources

 
 Warme threads
nbusers
Re: Mount a filesystem? Huh? 42
someone help? 15
Re: Projects 4.0 questions 12
Re: any date for jsp-compiling in 3.6? 11
Package header help 11

 
 Meest Actieve Posters
Jesse Glick 99
Samuel 52
Illya Kysil 40
Jaroslav Tulach 36
vincent brabant 24

 
 Statistiek: Mei
IDE Downloads
Total: 1,408,044; +63,799
Platform Downloads
Total: 50,079; +4,610
Ingeschrevenen
Total: 71,217; +31,555
Berichten Gepost
+3,639
English Edition French Edition Russian Edition  Editie 23
   
NetBeans Edge, Editie 23
 

Met de komst van de zomer in het Noordelijk Halfrond beginnen zaken op te warmen.

De voorbereiding voor de NetBeans Day en JavaOne is in volle gang en we hopen om zoveel mogelijk mensen daar te zien.

Het kan zijn dat je het al weet, maar voor diegene die het niet weet, NetBeans.org website verkeer, ingeschrevenen op de mailing lijsten zijn hoger dan ooit te voren. Een betere IDE, meer betrokkenheid van de gemeenschap en geweldig support vanuit de industrie zijn enkele van de drijvende krachten. Het is jouw participatie die de richting van het NetBeans project bepaalt. En daarnaast is er ook de eerste NetBeans Dag!

En er zijn andere manieren om betrokken te raken. Heb je er ooit van gedroomd om een schrijveer te zijn en je werk gepubliceerd te krijgen? Nu is je kans. Schrijf een how-to, ontwerp een tutorial, interview iemand, creer een flash presentatie en vertel ons hoe jij NetBeans gebruikt of waarom je er van houd? Het is jouw verhaal om aan de wereld te vertellen wat jij vind dat iedereen moet weten over NetBeans! Als jouw verhaal gepubliceerd wordt in de Edge dan zullen we jou een NetBeans T-shirt sturen. Stuur je verhaal naar .

Met onze voet op het pedaal versnellen we voorwaarts. Je zal een nieuw website design zien in het einde van Juni en een NetBeans 4.0 beta in begin July. Put your seat belt on because NetBeans is taking off!

Zie je volgende maand wanneer je een stap vooruit blijft met de NetBeans Edge!

 
   Robert Demmer
Translated by: Manfred Riem
   
NetBeans Software Day
 
NetBeans Day - 4k

NetBeans Dag komt steeds dichterbij.

Krijg het warmste ticket in San Francisco June 29th helemaal gratis.

Leer meer over:

 • De laatste vooruitgangen in NetBeans Technology
 • Ontwikkelen van NetBeans Plug-ins voor het IDE Platform
 • J2EE Development Met NetBeans
 • Bouwen van Mobiele Applicaties Met NetBeans
 • NetBeans Partners
 • En veel meer...
Update informatie is nu beschikbaar over het programma van de NetBeans Dag, bios van de sprekers, en meer. Het aantal plaatsen is beperkt dus als je nog niet geregistreerd hebt doe dat dan vandaag.

Voor leden van de NetBeans gemeenschap is een $200 korting op een volle JavaOne pas nog beschikbaar.

 
[NetBeans Dag informatie]   
   
NetBeans Software Media Kit op CD
 
NB CD - 4kDe extreem populaire NetBeans IDE 3.6 is nu beschibaar op CD.

Verkrijg de laatste NetBeans IDE 3.6 Multilingual (English, Japanese and Simplified Chinese) software media kit voor minimale kosten.

Alles wat je nodig hebt om Java applicaties te ontwikkelen is inbegrepen: NetBeans IDE 3.6, de Java 2 Platform Standard Editie 1.4.2 en het mobility plug-in pack voor NetBeans, tutorials en veel meer.

Ondersteunt Windows, Solaris and Linux omgevingen.

 
[order de NetBeans software media kit]   
   
Stemmen voor NetBeans Governance Board
 
Governance - 2kDe NetBeans Board verkiezing komen tot een eind. Je hebt nog steeds tijd om je stem uit te brengen als je dat nog niet gedaan hebt. De stemperiode loopt tot middernacht 16 Juni in de laatste tijdzone. De nieuwe NetBeans Governance Board zal worden aangekondigd op 17 Juni.

De kandidaten zijn:

 • Vincent Brabant
 • Meg Garrison
 • Glenn Holmer
 • David Strupl
 • Lluis Turro
 • Rich Unger
Beste wensen aan al onze goed kandidaten!

 
[view candidate profiles and vote]   
   
Module Catalogus
 
Catalogue - 7kJRefactory - Refactoring

JRefactory maakt het je mogelijk om code te formatteren door middel van een pretty printer met veel coding styles en opties, standaard JavaDoc comments en tags worden optioneel gegenereerd. Find bugs 0.7.2 is ingebegrepen, zowel als een Cut and Paste detector en een versie van PMD die geintegreerd is met Refactoring support. Een UML class diagram viewer is inbegrepen die je het mogelijk maakt om de refactoring acties te starten. Er zijn 16 krachtige refactorings geimplementeerd.

App Perfect Code Analyzer - Java Tools

AppPerfect Code Analyzer is ontwikkeld om twee sleutel software development functies uit te voeren: Review van Java code en het forceren van goede coding practices. AppPerfect Code Analyzer voert statische analyse van je Java en Java Server Pages (JSP) source code uit.

AppPerfect Unit Tester - Test Tools

AppPerfect Unit Tester is een unit test management system. Het automatiseert generatie en executie van je unit tests. Unit testing vormt de basis van software testing op het ontwikkelaars niveau. Unit testing wordt over het algemeen uitgevoerd op de kleinste logische unit van de software. In Java, is dat meestal een class file.

AppPerfect JVM Profiler - Profiling

AppPerfect J2EE/JVM Profiler helpt je problemen, memory-leaks, multi-threading problemen en andere systeem resource problemen in je Java applicaties te onderkennen om een hoger niveau van stabiliteit en schaalbaar te geven. AppPerfect J2EE/JVM Profiler levert je een root-cause analyse van deze problemen en helpt je ze op te lossen.

Struts Console - Web

De geupdated Struts Console 4.6 is een VRIJE standalone Java Swing applicatie voor het ontwikkelen en managen van Struts-gebaseerde applicaties. Met de Struts Console kan je visueel JSP Tag Library, Struts, Tiles en Validator configuratie files bewerken.

 
[module catalogus]   
   
Pers artikelen
 
Press - 2kGeupdated Web Apps FAQ - Als je Web Apps ontwikkelt en je hebt vragen dan is deze pagina een goede plekken om te beginnen.

Gecorrigeerde Web Module Quick Start URL - In de vorige editie van de NetBeans Edge hadden we een incorrecte URL gegeven naar dit docuemnt. In deze Edge corrigeren wij onze fout.

Sun Meets Global Demand for Alternative Desktop - Het nieuwe Java Desktop System levert een rijke ontwikkel omgeving voor Linux en Java ontwikkelaar en bevat dus ook de NetBeans IDE 3.6.

eWeek Reviews the NetBeans IDE - Met onverwachte diepte aan support voor vele types van Java projecten, zeker voor zo'n goedkope tool (vrij downloadbaar of $9.95 op CD), geeft NetBeans.org's NetBeans 3.6 dhe open-source gemeenschap een snelle gang naar standards-gebaseerde innovatie terwijl het de weg vrijmaakt voor belangrijke refinements van de Java taal en platform.

Java set for a big leap forward - Om Java te maximalizeren, suggereerde Gosling het gebruik van IDE (integrated development environment) tools die je kunnen bijstaan in het gehele ontwikkel proces. "Vandaag aan de dag zijn er tools voor zowat iedereen," zei Gosling. Hoog aangeprezen staat de NetBeans IDE, zei Gosling, dat een core development tool maar ook een platform voor andere tools doordat NetBeans zo uitbreidbaar is.

Review: NetBeans 3.6 Usability - Let erop dit is meer een bruikbaarheids rview dan dat het een feature review is. NetBeans heeft een groot aantal features, (hier is een lijst van wat er nieuw is in 3.6). De feature lijst is een van de sterke punten van NetBeans.

NetBeans 4.0 naar Feature Refactoring, Ant Integratie - Terwijl NetBeans 3.6, uitgeleverd is in het midden van April, met een nieuwe interface, NetBeans 4.0, dat gepland staat om uitgerold te worden in Augustus, zal een nieuw project systeem omvatten dat kan werken met Apache Ant en het zal veranderen in de Java programmeer taal ondersteunen.

 
[pers archieven]   
   
JUnit Test Generator (TG)
 
Swinburne - 1kStudenten of Swinburne University, Melbourne Australia, heeft zojuist de eerste fase afgerond van een JUnit Test Generator, welke de werk naam heeft van TG. Hun eerste doel was een tool te leveren voor leraren en professoren om correctie van student opdrachten te automatiseren. Aan het einde van het project hebben ze iets ontwikkelt dat een bredere toepassing heeft - een front end naar JUnit die productie van unit test scripts zeer vereenvoudigt en versnelt en op hetzelfde moment de ontwikkelaar absolute flexibiliteit geeft om deze scripts aan te passen naar hun unieke requirements.

TG doet het volgende:

 • leest Java class's properties en convertert deze naar XML voor gemakkelijke manipulatie;
 • Geeft de class en zijn componenten weer in een browsbare tree;
 • Maakt het mogelijk op testen toe te voegen aan alle public methods;
 • Levert een 'tool box' voor het toevoegen van standaard test elements - asserts, try catch blocks etc - aan elke test terwijl deze gebouwd wordt in een gescheiden editor pane;
 • Gebruikt de ingebouwde syntax highlighting editor om te werken op de tests;
 • Genereert een native Java test case van een collectie van testen;
 • Compileert en runt de test case;
 • Slaat reloadable testen op als XML en als Java code.
TG bevat verscheidene andere features, je kan deze zien door de beta webstart versie te starten, ook beschikbaar hier.

Er is een uitgebreid help systeem voor het assisteren met die aspecten van het systeem die niet gelijk duidelijk zijn. Feedback wordt zeer op prijs gesteld - gebruik de 'About' page voor contact details, of de project home page op:

Phase twee van het project zal development test control en distributie systemen betreffen. We hopen dat dit een officieel NetBeans project wordt. NetBeans wordt gebruikt door al onze java studenten, en een optie waarnaar we zeker zullen kijken is de integratie van TG in de NetBeans IDE.

 
[project homepage]   Wayne Abrehart
- -
Not logged in. Log in, Register