- banner -
Logo Download
 
 Kijk hier eens naar
Module Catalogus Catalogus van vrije en commerciele add-on modules beschikbaar voor jouw NetBeans IDE.
java.net Java community central waar NetBeans een federated member is
Nieuw! NetBeans IDE 3.6 Beschikbaar voor download
Sun Java Studio Portal NetBeans gerelateerde resources

 
 Warme threads
nbdev
Re: "I want an IDE that manage his projects by using Ant !" 36
give me "netbeans" 15
Re: How to measure responsivness? 11
nbusers
Project Rave 14
Netbeans Linux performance 12

 
 Meest Actieve Posters
Jesse Glick 176
Jaroslav Tulach 38
Glenn Holmer 29
Trung Duc Tran 27
vincent brabant 26

 
 Statistiek: April
IDE Downloads
Total: 1,345,614; +83,588
Platform Downloads
Total: 45,540; +3,776
Ingeschrevenen
Total: 39,662; +19,817
Berichten Gepost
+4,008
English Edition French Edition Portuguese Edition Russian Edition  Editie 22
   
NetBeans Edge, Editie 22
 
Wees Betrokken!
Door Steve Wilson, Engineering Director, Sun Microsystems

De NetBeans gemeenschap groeit explosief. In de afgelopen zes maanden is het aantal ingeschrevenen op onze mailing lijsten gegroeid van ongeveer 5.000 naar 40.000! Met zoveel nieuwe leden van de gemeenschap dacht ik dat het de moeite waard zou zijn om te spreken over hoe je beter betrokken kan zijn in wat er aan de gang is. Er zijn op dit moment een aantal manieren om betrokken te zijn en we werken aan zelfs nog andere opties, ongeacht van de tijd die je er wil insteken.

Gebruik de IDE en Vertel een Vriend!
Ons doel is om zo veel gebruikers als mogelijk is te krijgen voor de technologie geproduceerd op NetBeans.org. De makkelijkste manier om deel te nemen in de gemeenschap is door mensen te laten weten dat je de technologie goed vindt.

Discussieer over de Toekomst!
De meeste mensen die zijn ingeschreven op onze mailing lijsten zijn ingeschreven op de "announce" lijst -- en dat is slecht communicatie een kant op. Er zijn echter een behoorlijk aantal lijsten waar gebruikers en developers discussieren over een verschillende onderwerpen. Voor een lijst van interessante lijsten kan je gaan naar:

https://netbeans.org/community/lists/top.html

De "nbdiscuss" lijst is een goede plaats om je stem te laten horen over zaken die je wil dat gaan gebeuren in de gemeenschap die voorwaarts gaat. Discussies op "nbusers" en "nbdev" hebben recentelijk een grote impact gehad op het design van NetBeans 4.0 features, zoals het nieuwe build systeem. Laat je stem horen.

Spring er gelijk in!
Als je NetBeans gebruikt dan ben je een Java developer. De IDE is modulair ontworpen zodat mensen features en functionaliteit kunnen toevoegen zonder de code IDE te hoeven hacken. Recentelijk heeft het team dat Web Apps support programmeert hulp gevraagd bij het implementeren van een feature om het compileren van JSP pagina's te testen. Ontwikkelaar Illy Kysil heeft aangeboden om te helpen en heeft een initiele versie van deze module gemaakt die gebruikers nu kunnen proberen. Bedankt Illya!

Wat Volgt?
In de komende maanden zullen we meer en betere manieren uitrollen om betrokken te zijn. We willen het makkelijker maken om bij te dragen zodat iedereen een betere ervaring kan hebben. Als je een suggesties hebt over hoe we dat kunnen verbeteren mail naar nbdiscuss en laat ons je ideetjes horen.

 
   Steve Wilson
Translated by: Manfred Riem
   
NetBeans One
 
De Eerste NetBeans One conferentie die plaats heeft bij JavaOne.

Op Dinsdag, 29 Juni, 2004, zullen we een event hebben tegelijkertijd met Java One dat het NetBeans project zal uitdragen inclusief een preview van de laatste release, binnenin NetBeans technologie en ook als feature key NetBeans Partners.

De keynote zal gedaan worden door James Gosling over Tools en de toekomst. En als je James ooit hebt zien praten, dan weet je dat er grote verrassingen zullen zijn. Dit wil je niet missen!

Voor diegene die JavaOne bezoeken, is NetBeans One gratis. Voor diegenen die JavaOne niet bezoeken is NetBeans One ook gratis, maar zij krijgen een toegevoegde bonus van een gratis JavaOne Pavilion Pass samen met een $200 korting op een volledige JavaOne registratie.

Dit is een goede tijd om te horen van de Sun technische staff die het NetBeans project managen, om te leren over de technologie en de routekaart. Daarenboven zullen we NetBeans partners introduceren die NetBeans tot een levendig product maken. Ontmoet je NetBeans collega's en verkrijg die onschatbare tips door het delen van kennis.

We zullen de conferentie hebben in het Yerba Buena Theater dat nast het Moscone Convention Centers ligt. Het voorgestelde schema van events is als volgt:

Tijd Titel Sprekers
9:00 AM Registratie
10:00 AM Keynote: De Toekomst van Open Source Dev Tools James Gosling, Steve Wilson
11:00 AM Vooruitgangen in NetBeans Technologie Ian Formanek, Tim Boudreau, Jesse Glick
12:00 PM NetBeans Plug-in Development brownbag Jesse Glick, Tim Boudreau
1:00 PM NetBeans Oplossingen I Moderator + Partners
2:00 PM Het bouwen van Web Applicaties met NetBeans Anna Von Klopp, Pavel Buzek, Chris Kutler
3:00 PM NetBeans Oplossingen II Moderator + Partners
4:00 PM Het bouwen van Mobiele Applicaties met NetBeans Martin Ryzl
5:00 PM BOF: NetBeans Community Development en Marketing Zaheda Bhorat, Larry Baron, Robert Demmer
6:00-8:00 PM Sun Tools Event Versnaperingen, awards, demos en meer
 
   Larry Baron
   
NetBeans IDE 3.6 Meertalige Cobundle
 
De Chinese en Japanese NetBeans IDE 3.6 meertalige editie is nu beschikbaar voor download.

De volgende documenten zijn gelocalizeerd in Chinees en Japans om je te helpen:

Installation Guide: Chinese, Japanese
Release Notes: Chinese, Japanese
What's New in NetBeans 3.6? Chinese, Japanese
GUI Building in NetBeans IDE 3.6: Chinese, Japanese
NetBeans IDE 3.6 Quick Start Guide: Chinese, Japanese Chinese, Japanese

Je kan je ook op de chinese discussie lijst:

 
   
   
Module Catalogus
 
Catalogue - 7knbxsl - XML

JAPISoft heeft nbxsl v1.0 uitgebracht, een nieuwe module voor het editen van XSLT met een snel resultaat view en XPath evaluatie. Volg de link voor meer informatie plus een link voor vrije evaluatie.

RefactorIt

Daarnaast is ook RefactorIT 2.0 RC2 (build 1.9.15) beschikbaar. 2.0 RC2 werkt goed in de NetBeans IDE 3.6. Hiet is wat nieuw is toegevoegd:

  • 4 nieuwe Quality Metrics: DIP, DCYC, EP, LSP (elke enkele Metric heeft een aanbevolen interval en alle overtredingen zijn gekleurd in de resultaat tabel)
  • "Freeze" optie was toegevoegd om Draw Dependencies
  • vele bug fixes en bruikbaarheid verbeteringen
Voor meer informatie over RefactorIT 2.0 RC2 bezoek onze nieuws entry op NetBeans.org of www.refactorit.com.

 
[module catalogus]   
   
Nieuwe Artikelen
 
De Midnight Cookie Web Apps Tutorial illustreert het gebruik van een Front Controller servlet en een composite view binnen een pagina gecreerd met JavaServer Pages technologie (JSP). De JSP pagina's in deze applicatie gebruiken JavaServer Pages Standard Tag Library (JSTL). Voor de tutorial kan je the NetBeans IDE 3.5 of 3.6 en J2SE 1.3 of 1.4 gebruiken.

Het Bouwen van Web Modules Met NetBeans: Overstappen van 3.5 naar 3.6 - Dit artikel beschrijft de nieuwe features in NetBeans 3.6 voor het bouwen van web modules. Het bespreekt veranderingen in voorheen bestaande features die een impact hebben op de manier waarop je je werk doet. Als laatste, het geeft een lijst van een aantal bekende bugs en levert enkele tips.

Web Module Quick Start Guide - Dit document doorloopt de basis stappen van het ontwikkelen, testen en debuggen van een web module door het creeren van een simpel coin toss applicatie. Dit document is bedoeld om je zo snel als mogelijk aan de slag te krijgen.

Toevoegen van J2ME Platform Support aan de NetBeans IDE - Beschrijft het updaten van de NetBeans IDE met Mobility Modules voor NetBeans om support voor het ontwikkelen en testen van applicaties voor mobiele devices, die het Java 2, Micro Edition (J2ME) platform gebruiken, te integreren.

Mobility Modules Tutorial - De Mobility Modules Tutorial is een gids voor het creeren en debuggen van een MIDP/CLDC application, oftewel "MIDLet," door middel van de Mobility Modules en de NetBeans IDE.

 
[meer artikelen]   
- -
Not logged in. Log in, Register