NetBeans postituslistat

Olitpa sitten käyttäjä, joka etsii apua IDEen tai sitten kehittäjä, joka keskustelee seuraavan julkaisun asioista, nämä postituslistat ovat paikkoja, jossa kaikki tapahtuu. Postituslistalle liittyminen ja eroaminen, arkistojen selailu tai jostain tietystä listasta tiedon hakeminen tapahtuu alla olevia linkkejä seuraamalla.
 • Ylimmän tason listat  Uudet käyttäjät aloittakaa täältä!
  Sisältää ylemmän tason tiedotuksia, käyttäjien postituslistan (nbusers), NetBeans kehityslistan (nbdev), käyttöliittymälistan (nbui) ja OpenAPI listan ().

 • Other Lists : Build-prosessilistat (automatisoitu tuloste jatkuvasta build-prosessista ja API muutoksiin liittyvistä testeistä); bugi ja CVS tiedoksiantolistat (useita erilaisia bugi- ja CVS-listoja. Liikenne koostuu ainoastaan automatisoiduista CVS-tarkastusilmoituksista tai bugien tilanmuutoksista) ...

 • Lisensseihin liittyvät keskustelut : Katso lisenssisivu saadaksesi selville missä lisenssistä voidaan keskustella.

Mihin listoihin liittyisin?!


Se mihin listoihin haluat liittyä riippuu siitä, millainen kiinnostuksen ja osallistumisen halu sinulla on NetBeanssiä kohtaan. Tämä vaihtelee käyttäjäkohtaisesti ja muuttuu sen mukaan mitä asioita tietyllä listalla käsitellään. Jos listalla ei ole sinulle kiinnostavaa asiaa et varmastikaan halua kuulua kyseiselle listalle. Tässä hiukan ohjeita, joilla pääset alkuun

 • Jos olet kiinnostunut NetBeanssin käytöstä, liity vähintään nbannounce- ja nbusers-listoille.
 • Jos olet kiinnostunut NetBeanssin kehittämisestä, haluat varmaankin liittyä nbdevi- ja -listoille.
 • Jos olet kehittämässä jotain käyttöliittymään, liity nbui-listalle.
 • Jos olet erittäin ahkerasti mukana IDEn kehityksessä, saatat olla kiinnostunut myös jäljellä olevista postituslistoista - build-listat sekä bugi- ja cvs-listat.

NNTP pääsy

Jos käytät mieluummin USENETtiä postituslistojen sijaan, kaikki ylemmän tason listat
ovat linkitetty uutisiin - listoille postitetut viestit ohjataan uutisryhmiin ja päinvastoin. Osoita uutislukijasi osoitteeseen news.gmane.org. Huom! Ryhmänimet eivät ole täysin samoja kuin postituslistanimet (verrataksemme Gmaneen). Käytä asiakasohjelmaasi "netbeans"-ryhmien etsimiseen - esimerkiksi gmane.comp.java.ide.netbeans.users.

Huom : SourceCast (sovellus, joka isännöi netbeans.orgia) ei sisällä NNTP-tukea, joten tämä palvelu on toteutettu Gmane-ohjelmalla.

Eroaminen postituslistalta


Postituslistalta eroamiseen tarkoitetut linkit ovat jokaisessa edellä mainitussa listassa juuri liittymiseen tarkoitettujen linkkien vieressä. Jos tulee ongelmia :
 • älä lähetä sähköpostia, kuten "unsubscribe me" tai "help" sille listalle, josta haluat erota!
 • Katso postituslista FAQ ja kuinka eroan postituslistalta sivuilta lisää apua
 • Jos et vieläkään pysty eroamaan postituslistalta, ota yhteyttä listan omistajaan - yksityiskohtaiset tiedot löytyvät FAQ:sta.

Postituslista etiketti


Jokaisen käyttäjän viestit ovat tervetulleita, mutta ylemmän tason listoilla on paljon liikennettä, joten jos panostat hiukan aikaa viestien laatuun, joita lähetät listoille, varmistat sen että tulet paremmin kuulluksi kuin huomiotta jääneeksi. Ole ystävällinen ja yritä seurata maalaisjärkeäsi, kun lähetät viestejä listoille! Muutama ohje :
 1. Älä postita samaa kysymystä kuin yhdelle listalle - valitse lista ja postita vain sinne. Jos se on väärä lista, joku kyllä ilmoittaa sinulle ja ehdottaa toista listaa
 2. Älä vastaa viestiin siten, että muutat täysin aihetta, since threaded mailreaders show it in a weird place; send a new message when starting a new thread
 3. Lue Eric Raymondin opas, kuinka teet "viisaita" kysymyksiä osoitteessa http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
 4. Ole ystävällinen ja referoi alkuperäinen teksti vastauksessasi. Sisällytä niin vähän alkuperäisestä tekstistä kuin on tarpeen , ts. säilytetyn tekstin tulee liittyä siis suoraan sinun vastaukseesi. Pahin tapa on vastata yhdellä lauseella kysymykseen, jota seuraa alkuperäinen sähköposti kokonaisuudessaan.
 5. Jos vastaat kysymyksiin kohta kohdalta (eli ensin on hiukan alkuperäistä tekstiä, jonka jälkeen tulee vastauksesi), tee vastaustesi löytämisestä helppoa. Jos olet esimerkiksi sisällyttänyt 40 riviä alkuperäisestä tekstistä, jonka jälkeen tulee sinun tekemä yhden rivin vastaus, on todella vaikeaa löytää vastaustasi. Jos joudut välttämättä sisällyttämään 40 riviä lainattua tekstiä, on ehken hyvä jättää tyhjä rivi ennen vastaustasi. Jos taas jatkat lainattuun tekstiin vastaamista, on ehken hyvä jättää muutama rivi tyhjää ennen kuin jatkat alkuperäisellä tekstillä.
 6. Ole ystävällinen ja elä käytä muotoiltua tekstiä sähköpostiviestissäsi. Valitsemasi fontti, fontin koko, fontin väri jne. voi aiheuttaa sen, etteivät muut pysty lukemaan sitä! Käytä siis vain tavallista tekstiä ellei ole jotain aivan pakottavaa syytä käyttää muotoiltua tekstiä. Jos et siis yksinkertaisesti muotoile tekstiäsi, käyttäjien sähköpostiohjelmat muotoilevat tekstin haluamallansa tavalla varmistaen sen, että teksti on luettavaa.
 7. Älä myöskään lähetä HTML-viestejä! Luettavuus, viestien koko ja tietoturva ovat vain muutamia syitä miksi ei kannata lähettää HTML-viestejä. Hyvä kuvaus edellä mainituista ja muista ongelmista, kuten myös ohjeita siihen, kuinka poistaa HTML-viestit käytöstä, löytyy osoitteesta http://kb.mozillazine.org/Plain_text_e-mail_%28Thunderbird%29

  HTML-liitteet käyvät tietenkin hyvin!

Hiukan postin suodattamisesta


Koska useilla listoilla on paljon käyttäjiä, on muutama ennalta määritelty sopimus voimassa, jotka auttavat sähköpostiviestien järjestelyssä ja suodattamisessa. Postituslistaohjelma laittaa jokaisen aiheen (Subject) eteen kyseistä postituslistaa koskevan etuliitteen. Esimerkiksi viestit, jotka ovat ovat nbdev-listalla, saavat ennen varsinaista aihetta [nbdev]-liitteen.

Postituslistalle kuuluville käyttäjille on myös yleistä se, että he lisäävät puheenaihetta koskevan otsikon ennen varsinaista aihetta, kuten [Stable3.1 Release]. Tällä he pyrkivät selkiyttämään sitä, mihin aiheeseen viesti kuuluu. Tämä on tietenkin yksilöllistä.


Not logged in. Log in, Register

Ongelmia postituslistojen kanssa?

Vastaukset kysymyksiisi löytyvät postituslista FAQ:sta.
Ongelmia postituslistalta eroamisessa? Apu on lähellä - lue kuinka eroan postituslistalta -opas.