Contribuirea la netbeans.org

După cum probabil ştiţi, NetBeans este un proiect open-source. Acest lucru înseamnă că firmele pot crea produse comerciale din ceea ce este aici şi că acest proiect este condus în principal de comunitate. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, dacă puteţi contribui cu cunoştinţe care ajută pe altcineva, veţi beneficia şi dvs. Fie că este vorba de rapoarte de bug-uri sau solicitări de îmbunătăţiri, beneficiază toată lumea de instrumente mai bune după implementarea remedierilor sau a îmbunătăţirilor. În esenţă, când este vorba despre NetBeans, dvs. conduceţi - altfel spus, fără utilizatorii de software, nu ar exista niciun motiv pentru toate acestea.

Iată câteva modalităţi prin care vă puteţi aduce contribuţia la comunitatea NetBeans, care îşi culege propriile roade. Există multe moduri de a ajuta proiectul fără a contribui efectiv cu cod!

Suportul pentru comunitate, promovarea

 • Participaţi la listele de corespondenţă
  Există câteva liste de corespondenţă şi grupuri de ştiri pe netbeans.org, unde persoanele care utilizează software-ul pot beneficia reciproc de expertiza celorlalţi. Pentru a fi cu adevărat utile, listele comunităţii au nevoie de aportul dvs.! Nu vă fie teamă să scrieţi - ajutaţi-i pe ceilalţi ori de câte ori puteţi!
 • Promovaţi NetBeans!
  Dacă sunteţi utilizator NetBeans, vorbiţi despre asta! Pe piaţă există o concurenţă acerbă şi mulţi dezvoltatori nu au auzit de NetBeans sau, mai rău, au auzit, dar au înţeles greşit sau nu au auzit despre îmbunătăţirile recente. Ajutaţi la răspândirea veştilor - vorbiţi despre punctele forte şi punctele slabe ale NetBeans pe bloguri, pe liste de corespondenţă din domeniu, în reviste tipărite şi pe forumuri. Aţi găsit (sau scris) un articol sau o recenzie legată de NetBeans? Ne-am bucura să o citim!

Trimiterea de conţinut, traduceri

Trimiterea rapoartelor de bug-uri, scrierea codului

 • Completarea unui raport de bug
  Rapoartele de bug-uri sunt foarte utile dezvoltatorilor şi reprezintă un mod extraordinar de a contribui la proiect! Amintiţi-vă că aveţi nevoie de un pic de timp când completaţi un raport de bug - asiguraţi-vă că puteţi reproduce problema şi fiţi foarte explicit în descriere.
 • Completarea unei solicitări de îmbunătăţire
  Dacă este ceva ce aţi dori să vedeţi în IDE şi nu există sau ceva ce vă puteţi imagina îmbunătăţit, comunicaţi-ne! Solicitările de îmbunătăţiri trebuie completate în sistemul de urmărire a problemelor, lucru valabil şi pentru bug-uri.
 • Contribuirea cu cod şi module de tip Plugin
  După cum s-a menţionat mai sus, NetBeans este un proiect open-source - întregul cod sursă este disponibil, iar dacă există o caracteristică pe care doriţi s-o vedeţi sau un bug pe care doriţi să-l remediaţi, puteţi face ca aceste lucruri să se întâmple. Puteţi afla mai multe detalii despre dezvoltarea modulelor de tip Plugin, contribuirea cu patch-uri şi contribuirea cu module de tip Plugin. Publicaţi-vă modulele de tip Plugin în Portalul de Plugin-uri şi obţineţi feedback de la membrii comunităţii!
Not logged in. Log in, Register