Bijdragen aan netbeans.org

Zoals je misschien al weet is NetBeans een open source project. Dat betekent dat hoewel bedrijven er commerciele producten op kunnen baseren, het toch voor het grootste gedeelte gedaan wordt door de gemeenschap in zijn geheel. Wat dat betekent is dat je bijvoorbeeld je kennis kan delen, en daardoor iemand anders kan helpen, hierbij ben jezelf ook gebaat. Als het een bug report  of een vraag voor verbetering is, dan profiteert iedereen van de doorgevoerde verbeteringen of aanpassingen. In principe, als het over NetBeans gaat, zit je zelf in de bestuurdersstoel - zonder mensen die de software zouden gebruiken zou er voor dit alles geen reden zijn.

Hier zijn enkele manieren hoe je kan bijdragen aan de NetBeans gemeenschap, elk met hun eigen beloning:

 • Participeren op Mailing Lijsten
  Er zijn verscheidene actieve mailing lijsten  en nieuwsgroepen op netbeans.org, waar mensen die de software gebruiken van elkanders kennis kunnen profiteren. Om echt bruikbaar te zijn vereisen de lijsten jouw input! Wees niet bang om een bericht in te sturen - help anderen wanneer je kan, stuur je eigen vragen, commentaar en ideeën in wanneer jou het uitkomt.

 • Stuur een Bug Report in 
  Bug reports zijn zeer waardevol voor ontwikkelaars, en een goede manier om bij te dragen aan het project! Denk aan de volgende zaken als je een  bug report instuurt - wees er zeker van dat je de bug kan reproduceren, en geef een zeer expliciete beschrijving van je probleem.

 • Stuur een Enhancement Request in
  Als je iets in de IDE zou willen zien, of iets dat verbeterd kan worden, laat het ons dan weten! Enhancement requests moeten worden  ingestuurd met behulp van het issue tracking systeem, hetzelfde geldt voor bugs.

 • Draag bij aan de inhoud van de Website
  Nieuwe inhoud en updates voor bestaande inhoud zijn altijd welkom! Artikelen zoals FAQs en HOWTOs zijn zeer handig, alsmede screenshots. Zie de volgende links voor meer informatie: Bijdragen aan HTML voor netbeans.org.

 • Vertalingen, Localizeringen
  Ben je geinteresseerd in het localizeren van de inhoud van de website, of in het localizeren van de IDE zelf, in je eigen taal? We zouden graag je hulp hebben! Zie de Localisation Quick Start pagina voor meer informatie.

 • Edit de Nieuwsbrief, Stuur verhalen in voor The Edge
  De wekelijkse NetBeans Newsletter is samengesteld door de vrijwilligeres die bijdragen aan NetBeans - als je de huidige ontwikkelingen op de mailinglijsten volgt, dan zou je de nieuwsbrief kunnen editen! Voor de maandelijkse Edge nieuwsbrief zijn we altijd op zoek naar auteurs voor interviews, artikelen, partner spotlights ... als je geinteresseerd bent om een verhaal in te sturen, neem dan contact met ons op.

 • Bijdragen aan Code
  Zoals reeds eerder vermeld werd, is NetBeans een  open-source project - alle source code is beschikbaar, en als je graag een bepaalde feature wil hebben, of je zou een bug verbeterd willen zien, dan heb je zelf de mogelijkheid om dat te laten gebeuren. Zie de secties over het bijdragen van patches en het bijdragen van modules voor meer informatie.
 • Blijf Alert
  Heb je een artikel gevonden over NetBeans? Stuur ons een link. Weet je van een module die werkt met NetBeans, en je denkt dat het de gemeenschap zou interesseren? Laten we het dan in de module catalogus opnemen. Weet je van een bijeenkomst waar NetBeans zou moeten zijn? We kunnen het op onze agenda zetten. Help ons de NetBeans gemeenschap te laten groeien en te onderwijzen, en deel je kennis!
Not logged in. Log in, Register