Bug 181884 - Run/Build Project lead to different default encodings
Run/Build Project lead to different default encodings
Status: NEW
Product: java
Classification: Unclassified
Component: Compiler
6.x
PC Windows XP
: P3 (vote)
: TBD
Assigned To: Dusan Balek
issues@java
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-03-11 12:48 UTC by rehei
Modified: 2010-03-11 12:48 UTC (History)
0 users

See Also:
Issue Type: TASK
:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description rehei 2010-03-11 12:48:14 UTC
If I click "run project" in my IDE, my programm will work very well. It seems that UTF-8 is the default encoding then. If I Build the project and start the .jar file, these typical encoding problems will appear in my program. 

It appears in Windows XP and Windows 7, probably in Vista as well.

To my mind this is a very unsatisfying behaviour for the following reasons. 

1. If I develop an application under windows and test it manually by clicking "run project", then I should expect that the application runs on windows as intended.

2. If I am planning to develop a multi-os application, create the project in linux, and want to test it under windows within the IDE via "run project", and see that my programm works, then I also should expect that the application runs on windows as well.


By use of this website, you agree to the NetBeans Policies and Terms of Use. © 2012, Oracle Corporation and/or its affiliates. Sponsored by Oracle logo