Welkom bij de NetBeans Gemeenschap

NetBeans is toegewijd in het voorzien van degelijke software ontwikkelingsproducten (NetBeans IDE, NetBeans Platform) die rekening houden met de behoeften van ontwikkelaars, gebruikers en de bedrijven die op NetBeans rekenen als een basis voor hun producten. Daarenboven is NetBeans ook een bruisende gemeenschap waar mensen van zowat elk indenkbaar land de mogelijk hebben om vragen te stellen, raad te geven, een verscheidenheid aan dingen te kunnen bijdragen, en tenslotte het succes van onze producten met elkaar te delen. In onze mailing lijst kunt u studenten, ontwikkelaars van top bedrijven, en individuen die hun kennis willen bijscherpen terugvinden.

In juni 2000 is NetBeans Open Source gemaakt door Sun Microsystems die nog steeds de hoofdsponsor blijft van het project. Gelieve de Geschiedenis sectie te raadplegen voor meer gedetailleerde informatie.

Hedendaags bestaan twee producten: de NetBeans IDE en het NetBeans Platform. Beide producten zijn gratis voor commercieel en niet commercieel gebruik. De broncode van beide zijn beschikbaar voor iedereen voor hergebruik naar wens onder de gebruiksvoorwaarden. Onze wetten sectie bevat alle informatie in verband met licenties, auteursrechten kwesties, privacy beleid en gebruiksrechten. Volledige product informatie is terug te vinden in onze Producten sectie.

Onze gemeenschap is sterk en groeiend dankzij de individuen, bedrijven en aanvullende producten (zie derden pagina) die NetBeans een succes maken.

Op heden zijn er rond de 1.000.000 downloads van de NetBeans IDE. In 2002 waren er 370.000 downloads van de NetBeans IDE en 25.500 downloads van het NetBeans Platform. Vandaag zijn er ongeveer 20.000 geregistreerde gebruikers op www.netbeans.org en meer dan 2500 personen ingeschreven in de top-niveau mailing lijsten. Elke maand hebben we bezoekers van meer dan 130 identificeerbare landen die gebruik maken van en bijdragen aan NetBeans.

In de Pers Afdeling kunt u NetBeans persberichten vinden en nakijken, alsook artikels waar de NetBeans naam is verschenen in the media. Indien we iets gemist hebben, laat het ons weten!